Twitter den stora åsiktsfabriken

Twitter är den stora åsiktsfabriken. Där finns alla från dem med knuten näve, dem som har svårt med vårdat språk till dem med mera balanserat och trovärdigt språk. En verklighetens sanning kommer fram vilken ger en insiktsfull bild av hur folk tänker. Som att hålla upp ett finger i luften och känna hur det blåser. Underskatta inte Twitter. Där blir de extrema åsikterna bli ännu mera extrema. Åsikterna som produceras är för det mesta mycket välbalanserade. Alla får kritik på Twitter oavsett färg. Twitter är grymt avslöjande. Det duggar tätt med höger- och vänsterslag.

Varsågod. Några exempel på vad man kan hitta på Twitter.

I DN skriver Björn Wiman 2022-09-02. ”Snart kan nättrollens befälhavare sitta i Rosenbad”. Så blev det men med en placering i ett eget kansli där SD styr Ulf Kristersson och de övriga i regeringen. Förstå att näst intill ”allt kan hända”. Förstå även att tidningen DN av dem som kritiseras ofta blir kallade för vänsterorienterad eller vänsterblaska. Jag har sagt det tidigare. Kritik blir av naturliga skäl ofta benämnd för vänsterorienterad. Varken makten eller de politiska högerideologierna kritiserar sig själva. Hur står det till med åsiktsfriheten i högernationalistiska länder eller andra vänsternationalistiska och totalitära regimer? Ryssland, Ungern, Polen med flera.

Lars Beckman@beckmansasikter (riksdagsledamot för M Gävleborg ”Den vänsterradikalisering som skett på @dn_ledare på kort tid hoppas jag att någon medieforskare studerar. Det måste ju vara unikt att en tidning som påstår sig vara ” liberal” på ledarsidan i fråga efter fråga hamnar till vänster om @bladetledare och Flamman.” Egen kommentar: Så kan det bli när kritiska åsikter kommer från tre DN-skribenter. Då anser en M att DN ligger längre till vänster än Flamman. Trovärdigt? Villy Hansen, 2022-11-12.

Magdalena Andersson skriver på Twitter. 2022-11-08. ”Högerregeringen skulle knäcka gängen, i stället knäcker de klimatet.”

Björn Söder (SD) 🇸🇪❤️🇺🇦 @bjornsoder, Twitter, 2022-11-12. ”Dagens Nyheter går Kremls ärende i sina försök att splittra Europa genom lögner och halvsanningar. Vänsterliberalerna på DN tror att de slår mot högerkonservativa i Europa men istället är de Putins bästa vänner. Egen kommentar: Är det så att DN ”går Kremls ärenden…?” Jag skrev för en tid sedan att SD-sympatisörer ännu inte hade hoppat på DN. Jag hade fel. Enligt Björn Söder så är DN sannolikt en vänsterblaska d.v.s. allt som kritiserar SD eller högern får namn om sig att vara vänsterorienterat. Är det verkligen så? Villy Hansen, 2022-11-12.

Björn Söder (SD) 🇸🇪❤️🇺🇦 @bjornsoder, Twitter, 2022-11-12. ”Man ska alltid ta mig på allvar. Förutom när jag skämtar. Problemet för vänstern är att de aldrig lär sig förstå.” Egen kommentar: Att ”vänstern aldrig lär sig förstå” som Söder säger är naturligtvis inte sanning. Det är högst sannolikt att det finns folk ”inom vänstern” som förstår ett och annat. Att generalisera genom att påstå att dem inom vänstern inte förstår. Vad kan det kallas? Villy Hansen, 2022-11-12.

Richard Jomshof retweeted. 2022-10-28. Kvartal @kvartalet Oct 28. SD-toppen Richard Jomshof skapar ofta rubriker med spetsiga uttalanden, som ibland uppfattats som hätska. Själv tycker han att motståndare och medier ofta tolkar honom medvetet illvilligt. Egen kommentar: Att ”medvetet bli tolkad illvilligt” är det vanligast förekommande för den som uttalar sig. Det borde aldrig bli en överraskning. Villy Hansen, 2022-11-12.

Peter Kadhammar. @Peterkadhammar, Aug 24. Twitter 2022-08-24. ”Enkel biljett till Jerusalem, stod det på tyska nazisternas banderoller 1933. Enkel biljett till Kabul, skriver Sverigedemokraternas justitieministerkandidat 2022.” Tobias Andersson var SD:s justitieministerkandidat. AB, 2022-08-24.

marit törnqvist@MaritTornqvist, Sep 2. Twitter, 2022-09-02 ”Det är inte bara samma person som i en orkestrerad nätaktion nyligen uppmanade invandrade svenskar att skaffa enkel biljett till Kabul, utan också samma person som i det fall SD blir större än Moderaterna kan bli ordförande i riksdagens justitieutskott.” Egen kommentar: Den där enkelbiljetten till Kabul vållade mycket stor uppståndelse på Twitter. Villy Hansen, 2022-11-12.

Minns att Björn Wiman sade i DN 2022-09-02. ”Snart kan nättrollens befälhavare sitta i Rosenbad”. Egna kommentarer: Så blev det i form av ett kansli där SD styr Ulf Kristersson och den övriga regeringen. Värre än så kan det faktiskt bli. Villy Hansen, 2022-11-12.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s