Avlivande humanism

Vem vet inte vad den totalitäre Putinregimen kan göra med sina meningsmotståndare? Nu riskerar den ryska författaren, journalisten och aktivisten Liza Alexandrova-Zorina utvisning. Humanismen och uppfattningen om den goda människan är på upphällning med regeringskonstellationen M, KD i viss mån medlöpande L och regeringsstyrande SD.

”Hon riskerar fängelse i Ryssland för sitt uttalade motstånd mot Putin. Trots det kan Liza Alexandrova-Zorina bli tvungen att skiljas från sin svenske make och deras ettårige pojke. Migrationsverket har avslagit hennes ansökan om uppehållstillstånd.” DN, 2022-11-17.

Liza Alexandrova-Zorina rysk författare, journalist och aktivist, född 1984. Växte upp på den ryska landsbygden på Kolahalvön, nära finska gränsen. Senare flyttade hon till Sankt Petersburg och vidare till Moskva. Sedan 2016 har hon delat sitt liv mellan Stockholm och Moskva, men bor i Sverige på heltid sedan 2021. Gift med författaren och dramatikern Dmitri Plax. Tillsammans har de sonen Maximilan, 14 månader gammal.

Egen kommentar: Utan att ha det minsta fakta håller jag det förtroligt att Migrationsverket underförstått fått uppmaningen att utvisa och avvisa så många invandrare som någonsin är mjöligt. Ministerstyre, visst men osynligt gjort. Björn Söder har ju bland annat sagt att när S-tjänstepersoner rensats ut från Regeringskansliet kan det bli demokrati igen.

Anna-Lena@AnnalenaLauren. Migrationsverket försöker nu ”få till en intervju med någon som är.  insatt i den här typen av ärenden och lagstiftning” i ärendet @LizaAlZorina – oberoende rysk journalist som bla jobbat med människorättsadvokaten Ivan Pavlov o nu hotas av utvisning. Twitter 2022-11-18.

Björn Wiman@_wiman. Hon riskerar fängelse i Ryssland för sitt uttalade motstånd mot Putin. Trots det kan Liza Alexandrova-Zorina bli tvungen att skiljas från sin svenske make och deras ettårige pojke. Migrationsverket har avslagit hennes ansökan om uppehållstillstånd. Twitter 2022-11-18.

Vi har sannolikt endast sett den minsta lilla början på denna makabra människojakt och nedslående syn på människan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s