Städning borde pågå

Det är inte landet som först skall städas upp som Ebba Busch med städmoppen säger utan olycksfall i politiskt arbete. Resultatet från SCB talar sitt övertydliga språk. Folk känner sig svikna och lurade redan nu. 4,3 procents ökning ((392 856 sympatisörer) för S och allra största minskning för SD, ger 52 procent för det rödgröna blocket och 46 procent för regeringsblocket. Nej, det är inte DN som beställt sympatiundersökningen som ett nättroll påstod på Twitter.

Antal som röstade i riksdagsvalet 2022 var 6 547 625 (84,21% av 7 775 390). En procent av röstande utgör 65 476 väljare. Skillnaden mellan blocken blir då nästan 400 000 väljare (392 856). Omkring 400 tusen är en mycket stor grupp människor av dessa fick S cirka 281 546 nya sympatisörer.

Besvikelserekordet i ett riksdagsval är därmed slaget (se Besvikelserekordet) för mycket lång tid.  Besvikelserekordet slaget | Villy Hansen (vk.se)

Många små och stora riktigt impopulära åtgärder inom områdena löftesbrott och ett vårdslöst i politiskt arbete med Tidöavtalet. Några slutsats är enkla att dra. M, KD och L borde inte ha berusats av att ta regeringsmakten och så aningslöst underskattat SD:s inflytande. Men Kristersson ”samtalade bara” med SD till en början.

Av detta borde fler lära av både historien och när många till synes mindre ting inträffar och därför dra slutsatsen att vi sakta kommer att bli rånade på yttrandefrihet, ett liberalt, tolerant och rättssäkert samhälle.

”Äntligen en regering som tar tag i Sveriges problem! Och ägnar sig åt sakpolitik. Av Anders Ågren, 24 november 2022 kl 10:01. I dagens VK skriver jag om vikten av att vi äntligen har fått en regering som tar tag i Sveriges problem. En borgerlig regering som ägnar sig åt sakpolitik. På område efter område.” Anders Ågren, VK, 2022-12-01.

Anders Ågren har inte rätt i att det är en borgerlig regering ”som tar tag i problemen” utan det är nu en högernationalistisk regering som kan rasera.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s