”Löftena kunna ej svika”? Lewi Petrus, 1913, (KD, 1956)

Det smärtar mig till den yttersta gränsen att skriva detta inlägg. Jag är nästan trött på mig själv vilket andra sannolikt också kan vara. Det är sorgligt att det ens var möjligt för mig och många andra att konstatera detta faktum om århundradets politiska svek. Bilden från Twitterinlägg av Ulf Kristersson där han lovar detta till 1 november. Se Twitterinlägg https://twitter.com/MatsErikson/status/1599887985230716929/photo/1

Mannen som gjorde stora ansträngningar för att demolera de sista fragmenten av det politiska anseendet hos landets riksdagspolitiker är nu i praktiken stadsminister i en SD-styrd regering.

I grunden är det inte den nya regering många med en annan ideologisk uppfattning faktiskt vänder sig mot utan de högernationalistiska inslagen i form av SD-styre.

Det som ytterligare väcker aversion är att Moderaterna har likt en radikalisering tagit stora steg mot den yttre högersidan. Detta ansågs naturligtvis nödvändigt för att vinna röster och besegra ”vänstern” med de rödgröna. PM Nilsson före detta Dagens Industri hade enligt mig en avgörande betydelse för M-inriktningen på ett liknande sätt som Schlingman hade för Fredrik Reinfeldt som en Spin Doctor i bakgrunden.

Att den förra regeringen inte lyckat med att lösa flera av samhällets problem är uppenbart. Men att lösningen måste bli överhängande högernationalistisk med liberalism, humanitet, alla människors lika värde, rättssäkerhet som offer borde inte vara nödvändigt.

Högertrafik infördes 1967 i Sverige men för den skull behöver politiken inte köra så långt utanför den högra siden, helt ner i diket.

Till Ebba Busch ”Löftena kunna ej svika” skrevs av Lewi Petrus, 1913, vice ordförande Kristdemokraterna 1956.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s