Twitter så avslöjande

Underskatta inte Twitter som ocensurerad avslöjare av allt från innersta meningar till anpassade inlägg. Twitterinlägg avslöjar tendenser och trender. Här i detta blogginlägg serveras några spaningar. För mig handlar det om omvärldsorientering att bättre förstå vad som rör sig i huvudet på folk även som det är ytterst svårt att utröna.

Twitter är rent ut sagt avslöjande. Det finns falska ”Botar” och ”troll” på Twitter men det utesluter inte alla andra inlägg och kommentarer. På Twitter används nedslående omdömen, ovårdat språk, uttrycks aversion och till och med hat. Men ofta också välavvägda omdömen och åsikter. Däremot skall man vara mycket kritisk till sanningshalten i vad som skrivs.

Retweet av Tobias Andersson@SDTobbe ”Socialdemokraterna är fega, sorgliga förlorare” säger @jimmieakesson från talarstolen. Twitter, 2022-12-11.

marit törnqvist@MaritTornqvist ”Att se en kompis hämtas ur klassen av polisen för att utvisas till ett land barnet har flytt ifrån är ett trauma för livet. Hur ska ett svenskt barn kunna känna sig trygg med polis efter en sådan upplevelse?”, Twitter, 2022-12-11.

Anders Lindberg@anderslindberg ”Tre procent tycker att Ulf Kristersson gör ett mycket bra jobb.” Twitter, 2022-12-11. Från en I en ny Sifomätning svarar bara tre procent av svenskarna att regeringen gör ett mycket bra jobb. Hela 57 procent ger underkänt. Aftonbladet 2022-12-11.

Richard Jomshof@RichardJomshof, ”Vår kultur och våra traditioner håller på att rivas upp med rötterna. Detta exempel är bara ett av många. Det är precis detta partierna på vänsterkanten strävat efter, allt för den heliga mångkulturens skull.” Twitter 2022-12-10.

Emma Persson Retweeted, Katarina Johansson@KatarinaJohans, 8 Dec 9. ”Det råder ingen elbrist i Sverige och det är inte dyrare att producera el nu än för 2 år sedan. Det enda som förändrats är att man kan sälja el till ett högre pris på kontinenten och därför får vi betala samma pris. Nämligen marknadspris.” Twitter, 2022-12-11.

Expressen Ledare@ExpressenLedare, ANNA DAHLBERG: ”Regeringen måste berätta historien om sig själv. Annars kommer Magdalena Andersson att göra det.” Twitter, 2022-12-11.

Richard Jomshof@RichardJomshof Replying to @RichardJomshof, ”Sedan ställer jag mig frågande till vad man gör i Sverige om nu vår kultur och våra traditioner är så hemska. Ni behöver faktiskt inte bo här. Eftersom de flesta av er saknat och saknar flyktingskäl kan ni flytta tillbaka hem igen.” Twitter 2022-12-10.

Ulf Bjereld@UlfBjereld, ”Oppositionen är direkt farlig för vårt land” säger Jimmie Åkesson från regeringens samarbetsparti SD. Auktoritär och hotfull retorik. Därav hjärtat är fullt talar munnen.” #svpol åkesson.  Ursprungligt citat från Expressen, 2022-12-10,  SD-ledaren: S är vår nästa stora utmaning (expressen.se)

MR.MILTON@MolnarMilton Replying to @RichardJomshof, ”Sluta med ditt kulturkrigs-trams Richard. i somras minns jag att SD var arga för att muslimer firade midsommar och nu är ni arga för att muslimer INTE vill fira jul. Hur ska ni ha det?!,” Twitter, 2022-12-11.

Pär-Magnus Möller@pmmoller Replying to @RichardJomshof ”Om det är kristna värderingar och kristen etik du tar rygg mot så bör du noga studera er egen politik. Att dessutom hävda att de flesta som fått uppehållstillstånd inte har skäl vittnar mer om din människosyn än om fakta. SD är nog det minst svenska som finns i Sverige.” Twitter, 2022-12-10.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s