Makalösa kvinnor utan män

Kvinnlig trio, Lööf, Dadgostar och Andersson, golvade regeringen i gårdagens partiledardebatt. Ärligt talat hade jag önskat att regeringen skulle förklara och försvara sig bättre efter all kritik. Se, det har jag skrivit om tidigare. Så blev det tyvärr inte. Det hade känts betydligt bättre eftersom vi har fått en ny regering som vi sannolikt skall leva med i fyra år. Att mera använda kraften till att tala om vad den förra regeringen gjorde för fel än att förklara och försvara det regeringen nu vill göra hade gett betydligt större tilltro. Skapa trovärdighet är viktigt för politiker då politisk trovärdighet ser ut att vara på upphällning.

Med några snabba retoriska svingar från Magdalena Andersson gick statsministern ner för räkning och reste sig egentligen inte efteråt. Det finns anledning att fördjupa sig i nedanstående verbala dikeskörning som visar vårdslöshet i politiskt framträdande eller gravt olycksfall i politiskt arbete. Välj själva!

Jag skulle kunna nöja mig med att återge följande dialog;

Magdalena Andersson, – Ulf hur ska ni nå klimatmålen 2030?

Ulf Kristersson, – Låt oss vara ärliga. S förlorade valet. Vi vann. Vi lägger om politiken.

Magdalena Andersson – Men vad ska ni göra?

Ulf Kristersson, – Den förra regeringen förlorade. De har varit dåliga sen 2014.

Magdalena Andersson, – Men vad ska NI…

Ulf Kristersson, – Jag pratar med industrin varje dag. Vi vann. Låt oss vara ärliga.

En annan dialog handlar om hur regeringen medvetet uppträder okunnigt och Nooshi Dadgostar behövde förklarar för regeringen logiken och fakta om hur de höga elpriserna uppstår. I debatten låtsades inte regeringens erkänna att elpriset sätts på en internationell marknad (Nordpol med ledningar till de andra europeiska elnäten) av dem som bäst betalar för elen. Detta skulle ha resulterat i att om vi kunde producera mera el hade producenterna exporterat mera el och priset vara det samma, det vill säga sannolikt inte lägre.

Annie Lööf förklarade hur Johan Pehrson offrat liberalismen. ”Liberalerna valde ministerposter framför en medmänskligare migrationspolitik. Vad hände med den liberala kompassen? Regeringen slår stenhårt mot människor på flykt men också de som redan har permanenta uppehållstillstånd i Sverige. Det är ovärdigt.” Skrev Annie Lööf även på Twitter, 2022-12-12.

Trion Magdalena, Dadgostar och Annie tillsammans med Bolund stod för tidernas politiska match.

Med näst intill vetenskaplig exakthet har det påvisats att partiledaren i M givit vallöften om inte kunnat hållas. Läs gärna vad Ulf Kristersson själv skrev den 2 september i år.

En kommentar på “Makalösa kvinnor utan män

  1. Blev så irriterad på, särskilt Ebba Busch Thor, så jag bytte snart till ett annat Tv-program som vi tittade på här. Har inte nån bra känsla alls över vad som kommer att hända de närmaste 4 åren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s