Ogenomförbart blev bättre framtid

I min predestination och framtidsbild av hur den politiska utvecklingen verkligen kommer att gestalta sig ser jag att humanismen, liberalismen och empatin kommer att återta sin tidigare position. Med anledning av riksdagsvalets resultat såg vi tyvärr då en dystrare utveckling.

De människofientliga och inhumana förslagen till utredningar och åtgärder som regeringen föreslag kommer inte att genomföras. De flesta av förslagen kommer att dras tillbaka redan om en och annan månad. Som utredningsförslag passerade de redan då gränsen för mänsklig värdighet.

Ett antal politiker har vaknat till och insett att de inte kunde medverka till att skapa det angiverisamhälle som föreslagits. Politikerna har även insett att det är ovärdigt att ens föreslå att beslutet om permanenta uppehållstillstånd skall kunna dras in. De inser helt enkelt att det inte är humant att rikta sig till omkring 300 000 invandrare som enligt rådande lagstiftningen fått permanent uppehållstillstånd och göra deras liv osäkert och misstänkliggöra dem. En hög politiker bakom kulisserna har något hånfullt sagt ”har man rent mjöl i påsen skall man inte vara orolig”. Den lagstiftning som redan finns inom migrationsområdet räcker till anser man i de politiska kretsarna utom ett parti som motsätter sig detta. Förslaget om utvisning på grund av ”bristande vandel” slängs i papperskorgen för man inser att den hör till trettiotalets Sverige.  Dit vill endast ”folkhemspartiet” tillbaka.

”Folkhemmet” var endast en vision och en metafor – utan särskild politisk målsättning. I Sverige har begreppet folkhemmet kommit att associeras med Sveriges socialdemokratiska arbetareparti. Folkhemmet var ett begrepp som statsministern Per Albin Hansson myntade i ett radiotal 1928 och som Socialdemokraterna därefter använde. Dit har SD tidigare sagt att de drömmer sig.

En önskan om ett Gott Nytt År till alla bloggläsare, vilsegångna politiker, icke vilsegångna politiker, invandrade, asylsökande och alla andra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s