Låga röster för norr?

Resultaten av röster för Norrland har inte varit märkbart effektfulla. Minns allt från ett tidigt symboliskt spadtag för Norrbotniabanan till regeringens ignorans för ett elpristak- och stöd för norr. Även om det kanske inte blev så höga elpriser som i södra sverige borde Norrland ha varit med i algoritmen från början. Ytterst avslöjande utan hållbar ursäkt. Hur kom det sig att inte ens en minister i den nya regeringen kom från norr?

Allt för många vägar i Norrland är undermåliga och riskabla att färdas på. Riksdagspolitiker säger om de själva får föra ordet, att de har kämpar för norr. Jag faller inte död ner av resultatet.  Naturtillgångarna i Norrland är mycket stora i form av bland annat mineraler och skog. Den industriella expansionen med gruvdrift är betydande i norr. Därvidlag lämnar Norrland ett mycket stort bidrag till vårt land. Till allt detta kommer den rekreation och de naturupplevelser som bjuds i Norrland. Norrland bidrar med stora tillgångar som utvinningar av energi från vindkraftverk och vattenkraft till bekostnad av inskränkningar för dem som bor där. I Norrland har vi fler Vattenkraftverk än Sjukhus.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s