MC-gänget höll ordning

Bland mörka inlägg om politik och skrämmande åsikter vill jag berätta en annorlunda historia. Det är en autentisk berättelse från min verksamhet som konfliktmedlare. Jag fick ett medlingsuppdrag från en ekonomisk förening i ett industriområde i en mindre norrländsk stad. Staden utelämnar jag.

En av företagarna hade för avsikt att hyra ut en byggnad till en Mc-gäng. Ett sådant gäng med skinnvästar och vådliga emblem broderade på ryggen. Det hade väckt protester i företagargruppen en tid och flera i gruppen hade vänt sig mot företagaren. Det hör till saken att industriområden under flera år haft otaliga inbrott och förstörelse. Något som polisen inte kunnat få bukt på.

På första medlingsmötet fanns två starka läger. Dem som var emot och dem som ansåg att företagaren naturligtvis hade rätt att göra som han ville. De blev till sist eniga. företagaren hyrde ut till Mc-gänget eller rättare sagt han lät dem få disponera lokalen dock med ett par särskilda intressanta villkor. När mitt medlingsuppdrag var slutfört efter ytterligare ett möte följde utvecklingen för industriområdet.

Företagarens industritomt låg vid infarten till industriområdet och det fanns inga andra vägar in eller ut. Bara skog. Mc-gänget flyttade in i ett av husen och mycket kort därefter fick de även disponera en del av en verkstadslokal. Mc-gänget skötte sig exemplariskt på området.

Kontentan av allt detta med den kontroversiella hyresgästen blev att all förstörelse upphörde och inte ett enda inbrott inträffade efter att de nya hyresgästerna Mc-gänget flyttat in. Utom en enda gång när en vit öststatsregistrerat arbetsfordon försökte sig på ett besök en natt. Men detta avstyrdes abrupt genom en smärre uppskrämning av ett par MC-killar. Mc-gänget hade fått disponera sina lokaler utan kostnad med villkoret att med jämna mellanrum åka runt i industriområdet för att bara visa upp sig för eventuella oönskade gäster under och efter arbetstid. Även polisen lär ha varit nöjd med lösningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s