Ukraina våra räddare

Ukraina är våra räddare därför måste vi rädda Ukraina. Det är med djup förstämning och fullständig avsky för invasionsmakten Ryssland och gränslös medkänsla för det ukrainska folket jag läser och hör om utrotningskriget som pågått ett helt år. Hela Europa och västvärldens demokratier måste tacka den ukrainska armen för sin gränslöst heroiska förmåga att i första steget hindra Ryssland för att inte hela Ukraina. Men skicklighet och försåtlighet beslöt den ukrainska armen att som exempel förstöra egna anläggningar för att inte invasionsmakten Ryssland skull ha möjligheter att inta Ukraina. Detta räddade på ett sätt Europas och den demokratiska västvärldens demokratier.

Jag kan även konstatera att Europa med andra demokratier var undfallande när Ryssland invaderade Krim. Vi hyschade och hyschade om att inte provocera den stora diktaturmakten Ryssland. Europa var naiva och förstod inte men borde ha förstått vad Ryssland var på gång att göra med Ukraina och Krim var det första steget.

Som alternativ finn nu inget annat än att hjälpa Ukraina med allt som Europa och därtill USA med Nato kan göra. I annat fall är det en katastrof om Ryssland får fortsätta sitt imperiebyggande.

När kriget en gång förhoppningsvis tar slut skall vi vara medveten som att det ukrainska folket kommer att lida alla helveteskval i decennier efter decennier.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s